torstai 24. elokuuta 2017

"JOS ET OLE MEIDÄN PUOLELLAMME, OLET MEITÄ VASTAAN"

Otsikon pahaenteisen lauseen lanseerasi Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush New Yorkin kaksoistornien sortumisen jäljeen.  Muistatteko kun hän puhui "pahan akselista"? Eli valtioista, jotka ovat USA:n pahimpia vihollisia?

”Pahan akselin” valtiot Iran, Irak, ja Pohjois-Korea olivat George W. Bushin ensimmäisessä määritelmässä vuonna 2002, ja Kuuba, Libya ja Syyria ovat presidentin neuvonantaja John Boltonin lisäyksiä Yhdysvaltain vihollisiksi. (Wikipedia)

Kaikille USA:n "vihollisille" asetettiin - tai oli jo kauan sitten asetettu - talouspakotteita. Niillä pyritään pehmittämään kansaa nousemaan hallitsijaansa vastaan, jolloin olisi helpompi puuttua maan asioihin sotilaallisella interventiolla "julman diktaattorin" kukistamiseksi. Kaikkia noita maitahan hallitsi "diktaattori" - mikäli uskomme Pentagonin sylttytehdasta. (nyt "diktaattori" muuten hallitsee Venezuelaakin ja kovat talouspakotteet ovat päällä)

Siina vaiheessa (2002) oli jo yksi "roistovaltio" eli Afganistan pommitettu, miehitetty ja alistettu USAn valtaan.

Sitten pommitettiin Irak, ja Libya myöhemmin, tuhottiin yhteiskunnat kaaokseen ja terroristiryhmien taistelutantereeksi - siis USAn vasalliksi.

Syyrian kohdalla oltiin jo pitkällä tuon tuhon toteuttamisessa vuonna 2015 (sitäkin hallitsee "diktaattori" haha), mutta kun Venäjä puuttui peliin, Syyria pelastui.

Iran on ankarista talouspakotteista huolimatta osoittautunut kovaksi palaksi. Onhan se iso maa verrattuna noihin muihin "roistoihin" ja ulkoapäin masinoideut mielenosoitukset siellä ovat olleet pieniä ja erittäin lyhytaikaisia.

Nyt ollaan pienten kimpussa, Pohjois-Korea ja Venezuela tähtäimessä. Onpa muuten mahtavat "vihollismaat" USAlla!

Ja yksi jatkuva projekti on myös käynnissä koko ajan: Venäjän saattaminen kaaokseen ja hajottaminen pienemmiksi USAn hallinnassa oleviksi osiksi. Tähän osallistuu Suomenkin media innolla.

1 kommentti:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Ai presidentti Bush lanseerasi tuon sanonnan? Luulisin sen olevan pikkuisen vanhempi kuin 16 vuotta...

Bolivia palasi tielle kohti sosialismia

Evo Moralesin 1997 perustama laajapohjainen ryhmittymä nimeltään Liike kohti sosialismia (Moviemento al Socialismo, MAS) voitti Boliviassa ...