torstai 26. helmikuuta 2009

Historiallinen yleiskaavan selätys

Tänään Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päätti äänin 5 - 4 hylätä Etelä-Mustavuoren virkistysalueelle suunnitellun asuinalueen. Vau!

Uusi lautakunta kuunteli asukkaita, asiantuntijoita ja järjestöjä ja myös ymmärsi kuulemansa. Tämä kuullun ymmärtäminen on ollut vaikeutena aikaisempina vuosina.

Voittanut palautusehdotus on sanasta sanaan Pro Mustavuori -liikkeen vaatimus:

"Kaupunkisuunnittelulautakunta katsoo, että Pohjois-Vuosaaren kaava-alueet on säilytettävä nykyisenkaltaisessa ulkoilu- ja virkistyskäytössä. Asiaa tarkastellaan uudestaan seuraavien yleiskaava- ja osayleiskaavaprosessien yhteydessä."

Kuulin myös, että tämä lautakunta ei kyllä koskaan rakenna Mustavuorelle talon taloa. Valitettavasti lautakunnant vaihtuvat neljän vuoden välein, mutta silloin on jo toinen aika ja Sipoossa kaavat valmiina valtavalle asukasmäärälle.

Yleiskaavan kaataminen Mustavuoren osalta on historiallinen asia. Se vaati sitkeän viiden vuoden valistustyön. Ja kyllä "auktoriteettien" kaataminen vaati rohkeutta nuorilta lautakunnan jäseniltä. Voittaneen ehdotuksen teki 21-vuotias Matti Niemi (sd) - hyvä Matti!

Ja kiitos kaikille kansanliikkeessä mukana olleille!

Ei kommentteja: