keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Muukalaisviha roihuaa internetissä

Puoluejohtaja Timo Soini on tuskastunut. Hän ei enää jaksa toistella joka kadunkulmassa ”en ole rasisti, en ole rasisti”. Uskotaan, uskotaan. Mutta sen siitä saa, kun lähtee Suomen Sisun kanssa marjaan.

Perussuomalaisten listoilta viime kunnallisvaaleissa pääsi läpi henkilöitä, joiden puheita ja kirjoituksia ennen pidettiin rasistisina. Nyt nämä herrat ovat opettaneet julkisuudessa ja varsinkin internetissä, että ei me olla rasisteja, vaan ”maahanmuuttokriittisiä”.

En kannata nimittelyä puolin enkä toisin. Sisukkaat suomalaiset voisivat myös lakata nimittelemästä maahanmuuttajia halventavasti.

Perussuomalaisten huima menestys - jossain gallupissa puolue on jopa ohittanut Vasemmistoliiton - johtuu tietysti monista tekijöistä, mutta maahanmuuttokriittisyys on varmasti yksi syy. Menestys ikään kuin purskautti esille suomalaisten pinnan alla kyteneen vihan muukalaisia kohtaan ja teki sen ilmeisen ”salonkikelpoiseksi”.

* * *
Kaikille avoin ja sensuurista vapaa internet on oiva foorumi tällaisen vihan purkauksille. Joku on jopa väittänyt, että suomalaisen rasismin kasvun maaperä olisi pitkälti juuri internetissä. Netissä saa julki juttuja, joita mikään lehti ei painaisi.

On helppoa perustaa vaikkapa Facebookiin vihamielisiä sivustoja. Sivulle Auttakaamme somali-ystävämme takaisin kotiin liittyi nopeassa tahdissa 20 000 jäsentä, useimmat oman naamakuvansa kanssa. Somalivihan vastaiseen ryhmään Autetaan rasisti-ystävämme avaruuteen on liittynyt 16 000 jäsentä. Jos nämä kaksi Facebook-ryhmää olisivat edustava otos kansasta, meillä olisi seuraavien vaalien jälkeen perussuomalainen hallitus.

Eduskunnan käsittelyyn äskettäin tulleet ulkomaalaislain pienet muutokset saivat muukalaisvihan netissä oikein kunnon roihuun. Muutoksia vastaan perustetun nettiadressin on allekirjoittanut noin 30 000 sisukasta suomalaista - nopeassa tahdissa tämäkin. Erityisesti adressissa vastustetaan ”humanitaarisen suojelun” käsitettä. Sic!

Maahanmuuttovastaisuus internetissä taitaa olla vanhempikin ilmiö, en vain ole törmännyt siihen. Lasten ja nuorten suosimassa IRC -galleriassa oli ollut viime eduskuntavaalien vaalikoneessa maahanmuuttoon liittyvä kysymys. 60 prosenttia vaalikoneen kävijöistä suhtautui kielteisesti maahanmuuttajiin. Vaalikoneessa kävi noin 200 000 nuorta. He olivat todennäköisesti 18 vuotta täyttäneitä - sitä nuoremmat tuskin viitsivät tylsiä vaaliehdokkaita kelata. IRCin ylläpitäjä hämmästeli tätä äskettäin aamu-tv:ssä ja kyseli, mikä nuorison kasvatuksessa on mennyt pieleen.

* * *
Tohtori Jussi Halla-ahon kirja Kirjoituksia uppoavasta Lännestä tulee myyntiin maaliskuun alkupuolella. Bensaa vihan liekkeihin, ennustan. Minulla on kyllä hämmästyksen sormi ihmetyksen suussa muukalaisvihamielisyyden laajuuden edessä - mitä voimme tehdä?

40 kommenttia:

Alceste kirjoitti...

"Auttakaamme somali-ystävämme takaisin kotiin" keräsi kai parhaimmillaan noin 22k ihmistä. Toisella kotimaisella: so what?

Jotta saisimme asiaan hieman perspektiiviä, kehotan jokaista laittamaan Facebookin hakuun sanat "fuck israel" ja laskemaan jäsenmäärät niistä 500+ viharyhmästä.

Ihan turha vaahdota yhdestä suht humoristisesta ryhmästä.

Marjaliisa Siira kirjoitti...

En vaahtoa siitä! Mutta käytin sitä vain esimerkkinä, kun suhde puolesta ja vastaan on perussuomalaisille niin herkullinen. Kelpaako hallitusvastuu? ;=)
Sitä paitsi en viitsi "mainostaa" blogissani tosi törkyisiä, rasistisia sivuja, tämä oli sopivan siisti ja hauska!!

Alceste kirjoitti...

Ei ollut tarkoitukseni antaa ymmärtää sinun vaahdonneen ko. FB-ryhmästä, olen ilmeisesti kyllästyneempi kuin kuvittelinkaan lukemaan siitä joka puolelta. Sorry.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen maailmassa kaikki Neuvostoliiton kritiikki oli neuvostovastaisuutta, siis kerettiläistä vihapuhetta.

Kun nyt arvostelee Suomen maahanmuuttopolitiikkaa, siis politiikkaa, ei maahanmuuttajia, on se rasismia, siis kerettiläistä vihapuhetta.

Mitä me tästä opimme? Kiitos kysymästä emme tietenkään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Kysyn asian vierestä hieman.. Onko mielestäsi Halla-Aho rasisti?

Voitko laittaa linkin sinne Halla-Ahon tekstiin mikä on rasistinen.

Mitä on rasismi sinun mielestäsi?

Anonyymi kirjoitti...

Internetin suosio johtuu nimenomaan siitä, että se on kaikille avoin ja sensuurista vapaa. Siellät olevat tiedot pystytään tarkistamaan nopeasti toisesta lähteestä ja varmistamaan aitous.
Hesarin ja muiden valtalehtien valta murenee, koska ne eivät enää voi sanella diktatuurisesti, mitä ihmisten pitää ajatella.

Marjaliisa Siira kirjoitti...

Anonyymille:
En ole sanonut tekstissäni ketään rasistiksi. Mutta ihmettelen kuitenkin, miltä muulta pohjalta se vimmainen viha kumpuaa, jota esim. hommafoorumissa on? Ja tällä EN tarkoita Halla-ahon kommentteja. Hän kirjoittaa maltillisesti nykyään, kun sai värikkäällä kielenkäytöllään vihreät naiset takajaloilleen.
Mutta hänen kannattajissaan on ihan aitoja rasisteja, ainakin tekstien perusteella. Lue itse.
Ei maahanmuuttopolitiikan kritiiki ole rasismia. Mutta ajatus rajojen sulkemiselta eräiltä kansoilta on kansanryhmän syrjintää etnisen alkuperän perusteella.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän IRC-gallerian liittyvän keskustelun voi käydä katsomassa Youtubesta. Kohdasta 5:20 eteenpäin.

http://www.youtube.com/watch?v=4uh2RtDjrX4

Mielestäni on väärin syyllistää maahanmuuttokriittisiä vihasta, koska aika harvan nuiva asenne maahanmuuttoa kohtaan liittyy millään lailla vihaan. Viha on hyvin voimakas sana ja mielestäni se ei sovi käytettäväksi netissä käytävään keskusteluun. Alatyylinen solvaava raivoaminen voi olla vihaa. Mutta pitkään käytävä keskustelu ei ole mitään vihaa. Toki ihmisiä voi vihastuttaa yksittäiset tapaukset, mutta että oikein jatkuvalla syötällä vihattaisiin maahanmuuttajia? Monella kriittisellä on myös maahanmuuttaja ystäviä ja tuttuja. Ei heitä vihata, kyllä jokainen ihminen kohdataan yksilönä.

Jos vihaa halua nähdä, niin voi katsella eri maissa olevien muslimien mielenosoituksia. Se raivo millä nämä muslimit osoittavat mieltään on kaukana suomalaisten saavuttamattomissa. Näissä mielenosoituksissa näkyy se todellinen viha. Monesti viestinä on, että juutalaiset pitää kaikki kaasuttaa hengiltä. Sama sakki ihannoi myös Hitleriä tulen palavasti. Siitä voi miettiä kuka kannattaa fasismia ja oikeistolaista ajattelutapaa.

Ja jos jotain vihaa on, se monelta osin suuntautuu meidän päättäjiä kohtaan jotka antavat ikävien asioiden tapahtua.

Jostain syystä itseään suvaitseviksi ihmisiksi itseään kutsuvat haluavat aina käyttää voimakkaita leimaavia ilmaisuja.

Olen lukenut kohta Ayaan Hirsi Alin kirjan Neitsythäkki. Kirja on mielestäni kohtalaisen järkyttävää luettavaa Islamista ja suosittelen jokaista aiheen parissa pyörivää lukemaan kirjan.

Marjaliisa Siira kirjoitti...

Kyllä mielestäni viha -sanaa voi käyttää niistä solvaavista, alatyylisistä kommenteista, joilla somaleja kuvaillaan, yleistäen vihapäissään epiteetit koskemaan kaikkia. Älä pyydä osoittamaan kohtia, etsi itse. En nimittäin aio käyttää kallista aikaani enää toistamiseen sen roskan läpikäymiseen.
Mielenosoitukset eri kulttuureissa ovat erilaisia ja muualla päin huomattavasti räyhäkkäämpiä kuin Suomessa. Monokulttuurin kannattajan kai on vaikeaa tätä ymmärtää, siis että on olemassa erilaisia kulttuureja ja erilaista ilmaisumuotoa, muun muassa mielenosoituksissa. Meillähän miekakrit ovat laimeita ja hiljaisia. Et kai vaadi, että ne muissa kulttuureissa pitää just samanlaisia kuin Suomessa? Kielenkäyttökin on erilaista ja usein jyrkkää, jos jotain asiaa vastustetaan. Siis muissa kulttuureissa.

IDA kirjoitti...

Itse en ole koskaan kommentoinut maahanmuuttajia halveksuvasti. Sinä sen sijaan kommentoit minua kansalaisjärjestön jäsenenä halveksuvasti. Ei niin, että välittäisin pätkääkään, kunhan nyt huomautin.

Marjaliisa Siira kirjoitti...

En ole sinusta IDA puhunut sanaakaan, älä nyt höpötä. Olen maininnut, että teikäläisten keskustelupalstoilla on JOTKUT esittäneet solvaavia, rasistisia mielipiteitä somaleista, et sinä! Etkö ole lukenut teidän keskustelupalstoja?
Ja mikä se sinun kansalaisjärjestösi on? En mainitse jutussani muita kansalaisjärjestöjä kuin Suomen Sisun. Siitä taas totean vain, että Suomen Sisun jäsenten ottaminen mukaan Perussuomalaisten ehdokaslistoille aiheutti sen, että Timo Soimia haukutaan rasistiksi. Eikö tämä ole totta? SE ei ole minun vikani, enkä ota MITÄÄN kantaa tuohon kansalaisjärjestöön, olepa nyt tarkkana tai solvaat minua aiheettomasti. Teen vain reportaasia aiheesta, olen toimittaja.

Taustavaikuttaja kirjoitti...

Marja-liisa, kompastut samaan kiveen kuin niin moni ennen sinuakin. Maahanmuuttopolitiikan arvostelu on TÄYSIN ERI ASIA kuin jokin muukalaisviha, mitä lähinnä ilmenee kaltaistesi ihmisten ajatuksissa, kun pyritte demonisoimaan ihmiset, jotka ovat huolissaan kolmannen maailman siirtolaisvirran yhteiskunnallisista seurauksista Euroopassa.

Tutustu hieman naapurimaidemme maahanmuuttotilanteeseen ennen kuin leimaat ykskantaan jokaisen vastaavaa kehitystä kauhistelevan "muukalaisvihamieliseksi".

Sinä levität nyt vihapuheita ihmisiä kohtaan, joiden ajatuksia et ole edes kuunnellut. Hieman avoimuutta, myös vastakkaisille mielipiteille!

Kiitoksia.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Marja-Liisa

Ensimmäinen paradoksi blogissasi on sen otsikko:

"... että välttäisin tiukkapipoisuutta ja ankaraa oikeassa olemista, olisin ennakkoluuloton enkä katsoisi karvoihin, antaisin kaikkien kukkien kukkia - paitsi epäoikeudenmukaisuuden, jonka tallaan maahan ja hypin tasajalkaa sen päällä!"

Oletko sinä Marja-Liisa oikeasti sitä mieltä, että musliminaiset ovat tasa-arvoisia ja tähän Orwellilaiseen tasa-arvoon puuttuminen on jotenkin epäreilua ja fasistista.
Hommaforum käsittelee näitä asioita, joilla tänne tulijat yritetään saada omaksumaan sama arvopohja kuin natiiveilla.
Suomen ja Euroopan hyvinvointia ei rakennettu autoritäärisesti. Vai haluatko sinä oikeudenmukaisuuden nimissä suvaita myös Saudi-Arabiassa vallalla olevan Wahhabilaisuuden, joka ei millään tavoin edistä yhteiskunnan kehitystä. Se luo ainoastaan yhteiskuntaan pelkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi haluat boikotoida Israelia?

Marjaliisa Siira kirjoitti...

Vastaan kyllä, kun on aikaa. Äläkä pliis jätä kommenttiasi moneen kertaan. Kyllä ne menevät läpi, kun olen ehtinyt ne sähköpostissa hyväksyä.
Läpi menee kaikki, joissa ei ole alatyylisiä, selkeitä solvauksia tai rasismia.

Anonyymi kirjoitti...

"En voi antaa anteeksi maailman epäoikeudenmukaisuutta. Hommia riittää!"

Tässä nokittelussa unohtuu kuitenkin se oleellisin asia, eli kuinka mielekästä on suosia pientä Suomeen päässyttä joukkoa miljoonien rahapotilla, jolla voitaisiin auttaa moninkertaista joukkoa pakolaisten lähtömaissa.

Anonyymi kirjoitti...

Entä kuinka paljon taloudellinen tilanteemme kestää suvaitsevaisuutta, sillä siitähän tässä on kyse: Huonosta politiikasta, jota yritetään peitellä leimaamalla politiikan arvostelijat rasisteiksi (tai muuten vain vähän hullunkurisiksi hahmoiksi, joita ei tosissaan tarvitse ottaa).

Ongelmista pitäisi pystyä keskustelmaan nyt, kun ne ovat vielä hallittavissa - ja ennen kuin joku oikeasti radikaali korjaa potin. Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikeilla.

Marjaliisa Siira kirjoitti...

Hyvä Taustavaikuttaja,

En kompastu siihen kiveen, olepa tarkkana. Tottakai maahanmuuttopolitiikan arvostelu on eri asia kuin muukalaisviha. Politiikkaa pitääkin kritisoida, mutta on monia tärkeämpiä ja isompia asioita kuin muutama maahanmuuttaja. Kovin tasokasta politiikan kritiikkiä ei ole somalien nimittely pummeiksi ym. Siis selkeästi: somalien nimittely ja haukkuminen keskusteluissanne ei ole politiikan kritiikkiä. Se kyllä valitettavasti perustuu xenophobiaan - ellei peräti vihaan.
Kansainvaelluksia on aina ollut ja maahan/maasta muuttoa. Se on luonnollinen asia, jota pelkästään teikäläiset eivät pysty hyväksymään. Kaiken lisäksi Suomessa on tosi vähän maahanmuuttajia verratuna mihin maahan tahansa, vaikkapa Malawiin, köyhään pieneen maahan, johon pälähti miljoona pakolaista yhtäkkiä.
Palataan asiaan, jos Suomen rajalla on miljoona somalia jonain päivänä. Ulkomaalaiset Suomessa ovat pieni pisara valtameressä maailman pakolaisten joukossa (oliko niitä noin miljardi? sinä kai tiedät kun harrastat asiaa), ja tulee jatkossakin olemaan, koska on kylmä, syrjäinen ja räntäsateinen maa.

Miksi moinen älämölö tästä pisarasta? Pientä suhteellisuudentajua, pliis.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaiset valitettavasti ovat vain pieni pisara. Emme voi pelastaa kaikkia.

Suhteellisuudentajua olisi se, että auttaisimme esim. somaleja heidän omassa maassaan, jolloin voisimme auttaa huomattavasti suurempaa määrää ihmisiä kuin ottamalla heitä sosiaalihuollon elätiksi.

Valitettavasti kaltaisesi ihmiset pitävät pakolaista vain kauden kuumimpana asusteena - ja luxuksesta pitää maksaa.

Marjaliisa Siira kirjoitti...

Tottakai pitää auttaa myös omassa maassa ja Suomi auttaakin, mutta kun esim. Somaliassa on sotatila, eivät nämä avustajat sinne mene. Jos se miljoona euroa vain lähetetään sinne sekasorron keskelle, se menee todennäköisesti aseisiin. En kannata vihan lietsomista Somaliassakaan.

Yritä välttää solvaavia, nimenomaan minun persoonaani liittyviä kommentteja kuten tuossa kommentissasi on. Se on alatyylistä eikä ole keskustelua.

Minä olen sellainen henkilö, että pidän kaikkia ihmisiä samanarvoisina, ihonväriin ja etniseen taustaan katsomatta. Ihonväriin katsomatta kaikkia hädässä olevia on autettava. Jos siinä mukana menee joku huijari - niinkuin tietysti menee - se on pisara pisarassa. Asia voidaan oikaista ja jos tekisitte jotain hyödyllistä suunpieksennän lisäksi, voisitte edes osoittaa kaikki sosiaalipummit karkoitettavaksi Suomesta. Vaikka minun mielestäni on mukavaa ja oikeudenmukaista, kun täällä on kaikenvärisiä sosiaalipummeja ;=)

Anonyymi kirjoitti...

Näitä todella hädänalaisia kouluttamattomia afrikkalaisia ei Suomessa ole näkynyt, rotevia englanninkielen taitoisia poikalapsia kylläkin.

Edelleen se euro on kova valuutta tuottamaan stabiiliutta siellä kohdemaassa. Rauhanturvaajien palkkaaminen sota-alueelle pelastuu valtavasti ihmisiä ihan aikuisten oikeasti.

Tänne jos otetaan toivomasi miljoonan hädänalaisen joukko ihmisiä, ei olisi enää pottia josta jakaa, eikä resursseja kehittää uutta lääketitedettä tai tekniikkaa joka aina on auttanut kaikkia ihmisiä enemmän kuin mikään politikointi. Pienenkin joukon elättäminen Suomessa on huutava vääryys todella köyhiä kohtaan.

1000AD ihmisen odotettu elinaika 24 vuotta, nykyään, kiitos tekniikan ja lääketieteen, 77 vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=n7WJeqxuOfQ

Todella opettavainen video.

Maailmanparannus on ottanut aivan oudot raiteet. Rahaa pitäisi todella suunnata tekniikan kehittämiseen, joka mahdollistaa suuremman ihmisjoukon hyvinvoinnin. Jos näin ei tapahdu luonto hoitaa pandemialla joukon pienemmäksi.

Marjaliisa Siira kirjoitti...

Voi miten mielelläni vastaisin kaikkiin näihin, erityisesti otsaani lyötyihin leimoihin. Mutta minulla on muutakin hommaa kuin hommaforum.
Sen verran oikaisen, että en ole toivonut miljoonaa somalia maahamme (jopa on luetun ymmärtäminen heikkoa), vaan lupaan kiinnostua maahanmuuttajista sitten, kun tuo tilanne on käsillä. Silloin nimittäin meillä on ongelma, joka vaatii huomiota.
Nyt meillä on niin vähän maahanmuuttajia, että mitään ongelmaa ei ole. Asun Vuosaaressa, ja täällä on kivaa. Raittiista, hyväkäytöksisistä maahanmuuttajista ei ole mitään haittaa minulle ollut. Enemmän ympäristöhaittaa on humalasssa örveltävistä suomalaismiehistä, jotka ovat juoneet itsensä työkyvyttömiksi ja ovat siis sosiaaliturvan varassa. Sallittakoon heillekin sosiaaliturvansa, kaikin mokomin.

Anonyymi kirjoitti...

"Sen verran oikaisen, että en ole toivonut miljoonaa somalia maahamme"

Pyydän anteeksi provokaatiotani.

"Nyt meillä on niin vähän maahanmuuttajia, että mitään ongelmaa ei ole."

Niin, mutta miksi sitten pitäisi ottaa lisää kouluttamattomia Suomeen, kun syrjäytymisen riski on todistettavasti suuri. Nyt pitäisi tarkkailla ja auttaa kotoutumista (kallista puuhaa), ennenkuin päätetään seuraavista sisäänheittomääristä. Kukaan ei tiedä missä vaiheessa ongelmia (Rosengård) alkaa syntyä, kun väkeä otetaan enenevässä määrin sisään. Mitkä ovat seuraukset tulevaisuudessa jos kasvavat uussuomalaiset kansanryhmät pysyvät syrjäytyneinä, niinkuin on käynyt Saksassa? Kellään tuskin on venäläisten lääkärien tai puolalaisten raudoittajien työperäistä maahanmuuttoa vastaan mitään, mutta humanitaarisella maahanmuutolla vain lisäämme köyhyyttä maailmaan.

"Enemmän ympäristöhaittaa on humalasssa örveltävistä suomalaismiehistä."

Suomalainen yhteiskunta on kovalla työllä rakennettu ja sosiaaliset turvaverkot kestävät jotenkuten suomalaiset syrjäytyneet. Parempi olisi jos joku viisas keksisi tähänkin lääkkeen.

Maapallon väkiluku pitäisi saada roimaan laskuun. Elämä on suuri lahja, jota pitää vaalia, mutta maapallo ei yksinkertaisesti kestä edes nykyistä väkimäärää. Perhesuunnittelu vähentäisi olennaisesti maailman tuskaa.

Jotenkin tuntuu, että tämä lyhytnäköinen vihervasemmistolainen maailmanparannus-ajattelutapa on pelkkää oman sädekehän kiillottamista. Metsää ei nähdä puilta. Kyllä me voimme potea syyttä huonoa omaatuntoa ja tuhota länsimaisen hyvinvoinnin. Sitten voidaankin aseettomina odotella seuraavaa tappajavirusta tai asteroidia niskaan.

Olette ilmeisen tehokas, mutta toivoisin hieman laajempaa katsantokantaa asioihin, niin voisitte samalla työmäärällä parantaa maailmaa.

Gomit kirjoitti...

Blogin kuvien ja tekstin perusteella kannatat montaa hyvää asiaa kuten hyvää hoitoa vanhuksille ja muiden palveluiden pitoa korkealla tasolla, ymmärsinkö oikein? Kuten varmasti tiedät maahanmuuttajia (mm.ankkurilapsia) on tullut/tulossa Suomeen enemmän kuin aikaisemmin ja perheen yhdistämisen seurauksena vielä huomattavasti lisää, tämä tietää valtiolle huomattava rahan menoa.

Ymmärrät varmaan että rahaa ei saa taikaseinästä kaikkien mielestäsi tärkeiden asioiden hoitamiseen, kysyisinkin mistä seuraavista olet valmiina karsimaan että kasvanut pakolaismäärä saadaan ylläpidettyä: a) vanhusten hoito b) mielenterveyden hoito c) peruskoulun määräraha d) terveyden hoito e) kirjastot f) lasten päivähoito?

Vasuri kirjoitti...

Omasta mielestäni Homma-foorumi on harvinaisen hyvin moderoitu ja pysynyt asiallisena tämän maan politiikkaan liittyvistä asioista.

Itsekin näemmä haluat auttaa vähäosaisia - haluatko auttaa heitä että heitä olisi enemmän vai että heitä olisi vähäemmän? Tästä on hommasta kyse.

Tervetuloa mukaan keskusteluun - myös eri mieltä saa olla, kuten olet varmaan huomannut, jos olet käynyt lukemassa.

Timo Kiravuo kirjoitti...

Nähdäkseni ilmiön taustalla on se, että aiemmin kaikki maahanmuutosta mitään kriittistä sanoneet on leimattu rasisteiksi. Nyt on löytynyt yksi välimerkit osaava maahanmuuttokriitikko ja ihmiset, joita on aiemmin marginalisoitu, ovat löytäneet äänitorven.

"Maahanmuuttokriittisyys on rasismia" -hokema jatkaa sen kuvan ylläpitämistä, että on olemassa "monikulturistinen" porukka, joka pitää maahanmuuttoa itseisarvona ja yrittää epädemokraattisesti hiljentää kritiikin. Koska Halla-Ahon argumentit eivät näytä kovinkaan vahvoilta, uskon että hänet voisi kohdata omalla areenalla ja voittaa omilla aseillaan.

Niin kauan kun diskurssi keskittyy vastapuolen demonisoimiseen, se ei edisty vaan asiat vain saavat aikaa tulehtua. Uskon että maahanmuuttajakriitikoiden inklusoiminen poliittiseen prosessiin on tehokkain tapa heidän pallonsa puhkaisemiseksi.

kiravuo

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni kaikkien Suomessa asuvien, mutta muualla syntyneiden ihmisten luokittelu yhteen "maahanmuuttaja"-kategoriaan on rasistista ja leimaavaa.

Ihmiset muuttavat eri maihin eri syistä. Eräs hyvä ystäväni on marokkolainen insinööri. Hän opiskeli Marrakechin yliopistossa ja sai valmistuttuaan eräästä suomalaisyrityksestä töitä. Häntä loukkaa se, että maahanmuuttokeskustelussa hänet niputetaan samaan kastiin pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa. Ihmiset kuvittelevat hänen kuppaavan sosiaalietuuksia, tukia ja avustuksia tästä maasta, vaikka ei niitä koskaan ole joutunut anomaan.

Miksi emme siis voisi käyttäytyä sivistyneesti ja huomioida alkuperäisen maahanmuuttosyyn? On aivan selvää, että työntekijöiden houkuttelemiseksi on käytettävä eri keinoja kuin sodan uhrien auttamiseksi. Jos asiaa uskallettaisiin miettiä objektiivisesti, ehkä huomaisimme, että paras tapa auttaa sodan uhria olisikin saada sota loppumaan?

Timo Hellman kirjoitti...

"Meillähän miekakrit ovat laimeita ja hiljaisia. Et kai vaadi, että ne muissa kulttuureissa pitää just samanlaisia kuin Suomessa?"

En - vaadin vain että "ne" eivät tuo omaa mielenosoituskulttuuriaan Suomeen tai minnekään muuallekaan, missä ollaan totuttu laimeuteen ja hiljaisuuteen.

Israelin vastaiset miekkarit Suomessakin ovat kyllä toisaalta joskus jotain muuta kuin laimeita ja hiljaisia:

http://www.youtube.com/watch?v=0rcjxI2APPM

kosmos kirjoitti...

"Ihmiset muuttavat eri maihin eri syistä. Eräs hyvä ystäväni on marokkolainen insinööri. Hän opiskeli Marrakechin yliopistossa ja sai valmistuttuaan eräästä suomalaisyrityksestä töitä. Häntä loukkaa se, että maahanmuuttokeskustelussa hänet niputetaan samaan kastiin pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa. Ihmiset kuvittelevat hänen kuppaavan sosiaalietuuksia, tukia ja avustuksia tästä maasta, vaikka ei niitä koskaan ole joutunut anomaan."

Tarkoitatko että kaikki pakolaiset ja turvapaikanhakijat kuppaavat sosiaalietuuksia?

kosmos kirjoitti...

Taas tyyppiesimerkki maahanmuuttokriitikoiden "keskustelusta". Joku kritisoi ja ihmettelee blogissaan "homman" nousua ja samantien paikalle ilmaantuu lukuisia mamukriitikoita tylsät kynät tanassa puolustautumaan.

"Omasta mielestäni Homma-foorumi on harvinaisen hyvin moderoitu ja pysynyt asiallisena tämän maan politiikkaan liittyvistä asioista."

:D :D

Homma on mamukriitikoiden oma pieni kultapossukerho. Rakentavan kriittistä keskustelua sieltä on turha etsiä.

Hysterisointia, pelottelua kyllä löytyy, jos siitä kiksinsä saa.

kosmos kirjoitti...

"Gomit:

Blogin kuvien ja tekstin perusteella kannatat montaa hyvää asiaa kuten hyvää hoitoa vanhuksille ja muiden palveluiden pitoa korkealla tasolla, ymmärsinkö oikein? Kuten varmasti tiedät maahanmuuttajia (mm.ankkurilapsia) on tullut/tulossa Suomeen enemmän kuin aikaisemmin ja perheen yhdistämisen seurauksena vielä huomattavasti lisää, tämä tietää valtiolle huomattava rahan menoa."

Huomattavaa? Älä jaksa jauhaa soopaa. Muutaman tuhannen maahanmuuttajat kustantaminen ei merkitse maamme taloudelle yhtikäs mitään.

Anonyymi kirjoitti...

"Huomattavaa? Älä jaksa jauhaa soopaa. Muutaman tuhannen maahanmuuttajat kustantaminen ei merkitse maamme taloudelle yhtikäs mitään."

Silti kukaan ei ole perustellut vieläkään sitä, miksi suositaan multimiljoonapotilla sitä pienen pientä joukkoa, joka jo nyt on kotoutettavana. Näillä miljoonilla avun määrä olisi edelleen aivan eri luokkaa hädänalaisten hyvinvoinnin kannalta kohdemaassa.

Katainen on väläytellyt 1800000 maahanmuuttajankin joukkoa, joka alkaa jo tuntumaan suomalaisten 'verokukkarossa'.

Selittäkää nyt ihmeessä se vedenpitävä kotouttamispolitiikkanne ja moraaliset perusteet meille tyhmemmillekin, ettei tarvitse turhaan hermoilla.

Marjaliisa Siira kirjoitti...

Suomella on kansainvälinen humaani velvollisuus ottaa vastaan pakolaisia, kaikki muutkin maat ottavat. Jos sulkisimme rajamme, joutuisimme aikamoisen kansainvälisen painostuksen kohteeksi. Vastaanottajina olemme Romanian tasolla Euroopassa.

Suomi ottaa maahanmuuttajia myös itsekkäistä syistä. Täällä tarvitaan työvoimaa. Oletko Anonyymi koskaan siivonnut metroasemia? Tai hoitanut dementoituneita vanhuksia? Et Ole, koska nämä raskaat työt ovat maahanmuuttajien hoidossa.

Maahanmuuttajat tulevat työvoimana halvaksi yhteiskunnalle, koska heitä ei ole tarvinnut tukea lapsuudessa (päiväkodit, peruskoulut, lapsilisät ym. kulut jäävät pois näiden ihmisten kohdalla). Jos sitten vähän kotoutetaan ja koulutetaan ammattiin, se on yhteiskunnalle PALJON halvempaa kuin suomalaisen saaminen työikään saakka.

On lapsellista ajattelun puutetta väittää, että esim. Somalian sodat ja sekasortoinen poliittinen tilanne voitaisiin hoitaa lähettämällä sinne 1 miljoona euroa ja pakottamalla ihmiset jäämään sodan jalkoihin. Sota ei rahalla lopu...

Eiköhän edellisessä kommentissa ole nollia liikaa!!

Edelleen toistan, että Suomessa on niin vähän ulkomaalaisia, että on moraalisesti ala-arvoista ratsastaa politiikassa ihmisten luontaiseen erilaisuuden pelkoon liittyvillä argumenteilla.

Pikemminkin pitäisi nykymaailmasa jo ymmärtää, että erilaisuutta on siedettävä, erilaisten kulttuurien kanssa on elettävä rinnakkain, leben und leben lassen.

Muukalaisia ei tarvitse rakastaa, mutta heidän läsbäolonsa on hyväksyttävä.

Ennustan, että 10 vuoden kuluttua Perussuomalaisten kannatuskupla puhkeaa ja ihmisten enemmistö ymmärtää tämän.

Kiitos Suomen Sisulle keskustelusta, joka tuo esille näitä asioita, ja argumentteja puoleen ja toiseen saadaan julkiseen keskusteluun. Pikku hiljaa ihmisten mielissä tapahtuu avartumista....;=)

Anonyymi kirjoitti...

"Jos sulkisimme rajamme, joutuisimme aikamoisen kansainvälisen painostuksen kohteeksi"

Kuka ihme niitä rajoja on koko ajan sulkemassa? Geneven pakoilaissopimuksen täyttävät pakolaiset OK. Työperäinen maahanmuutto riskeineen OK (ks. video). Humanitaarisen maahanmuuton harjoittaminen sensijaan on sitä kallista hölmöläisten hommaa - ei edes oikeudenmukaista tai humaania, vaan järjestäytynyttä rikollisuuttakin tukevaa toimintaa.

"Suomi ottaa maahanmuuttajia myös itsekkäistä syistä. Täällä tarvitaan työvoimaa. Oletko Anonyymi koskaan siivonnut metroasemia? Tai hoitanut dementoituneita vanhuksia? Et Ole, koska nämä raskaat työt ovat maahanmuuttajien hoidossa."

En ole siivonnut työkseni. Olen kuitenkin tehnyt vapaaehtoistyötä vanhainkodissa (liian vähän) ja kappas, supisuomalainen parempi puoliskoni on ollut siivousfirman listoilla pidemmänkin pätkän. Ennakkoluuloja on ilmassa. Onko sinulla esittää jotakin tilastoja siitä, ketkä näitä töitä oikeasti tekevät ja millaisin suhtein (pakolaiset, "humanitaariset mamut", työperäiset mamut, suomalaiset).

"Maahanmuuttajat tulevat työvoimana halvaksi yhteiskunnalle, koska heitä ei ole tarvinnut tukea lapsuudessa (päiväkodit, peruskoulut, lapsilisät ym. kulut jäävät pois näiden ihmisten kohdalla)."

Vielä halvemmaksi tulee EU:n oma (Puola, Slovakia...) työvoima, jota ei tarvitse parhaassa tapauksessa edes kouluttaa. Työlupakin löytyy automaattisesti.

"On lapsellista ajattelun puutetta väittää, että esim. Somalian sodat ja sekasortoinen poliittinen tilanne voitaisiin hoitaa lähettämällä sinne 1 miljoona euroa ja pakottamalla ihmiset jäämään sodan jalkoihin. Sota ei rahalla lopu..."

Väittäisin kuitenkin, että vaikkapa 15 afrikkalaista palkattua rauhanturvaajaa lievittää sotatilaa enemmän kuin yksi Suomeen otettava melkein parimetrinen pakoilaislapsi. Jalkoihin jäävät ne todella hädänalaiset, joilla ei ole varaa maksaa tuhansia euroja (8000-10000) päästäkseen EU:iin.

"Eiköhän edellisessä kommentissa ole nollia liikaa!!"

Pitäisi aina kirjoittaa isot luvut sanoin, pahoittelen. satakahdeksankymmentätuhatta = paljon lisää isoja hiilisiä jalanjälkiä, jotka muutoin olisivat laskussa Suomessa.

"Edelleen toistan, että Suomessa on niin vähän ulkomaalaisia, että on moraalisesti ala-arvoista ratsastaa politiikassa ihmisten luontaiseen erilaisuuden pelkoon liittyvillä argumenteilla."

Muiden maiden todellisista ongelmista opiksi ottaminen ja niistä kertominen ei ole pelottelua, vaan tervettä järkeä. Näin vaikkapa Saksassa: http://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ

"Muukalaisia ei tarvitse rakastaa, mutta heidän läsbäolonsa on hyväksyttävä."

Seurustelin parisen vuotta aivan ihanan tummaihoisen tytön kanssa, kunnes hän joutui lähtemään Suomesta järjestetyn avioliiton vuoksi.
Totta on, että näitä suomalaisia idiootteja, jotka suhtautuvat automaattisesti ulkomaalaistaustaisiin törkeästi (sylkevät bussissa kasvoille), löytyy kyllä. Nämä ovat niitä rasisteja, jotka ansaitsisivat suvaitsevaisuuskoulutusta, tai jopa linnaa.

Marjaliisa Siira kirjoitti...

Ei ole aikaa sinulle tilastoja kaivella, mutta käytän päivittäin Vuosaaren metroasemaa ja pidän silmäni auki. Katson omasta mielenkiinnostani tv:stä kaikki vanhusten hoitoon liittyvät jutut ja pidän edelleen silmäni auki. Minullakin on pitkään ollut suunnitelmissa mennä tekemään vanhusten hoitolaitoksiin vapaaehtoistyötä, kunhan aikaa liikenisi.

Suomeen tulee tietysti kaikenlaista porukkaa niinkuin kaikkiin muihinkin maihin. Rikolliset kulkevat kaikkien maitten rajojen yli liukkaasti, ei siinä ulkomaalaislakia tarvita.
Ammattirikolliset eivät kysele lupia.

Annan nyt hommafoorumille homman: osoittakaa sormella kaikki mamu-huijarit ja vaatikaa heidän maahantuloperusteidensa uutta tutkintaa. ei sitten tartte pelkästään suuta piekseä.

Rikollisuutta en suvaitse enkä valehtelijoita...

Gomit kirjoitti...

"Huomattavaa? Älä jaksa jauhaa soopaa. Muutaman tuhannen maahanmuuttajat kustantaminen ei merkitse maamme taloudelle yhtikäs mitään."

En ymmärrä tuollaista asennetta, valtion talouden tila on sellainen että kohta joudutaan karsimaan kaikesta mahdollisesta ja sinä haluat nostaa valtion menoja? Käsittämätöntä. Mielestäni humanitaarisesta maahanmuutosta pitäisi myös pystyä karsimaan jos talouden tila on huono.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei ole aikaa sinulle tilastoja kaivella, mutta käytän päivittäin Vuosaaren metroasemaa ja pidän silmäni auki."

Mututiedoilla saa äkkiä debatissa nekkuunsa, ainakin Homma-forumilla on moni saanut...

"Katson omasta mielenkiinnostani tv:stä kaikki vanhusten hoitoon liittyvät jutut ja pidän edelleen silmäni auki. Minullakin on pitkään ollut suunnitelmissa mennä tekemään vanhusten hoitolaitoksiin vapaaehtoistyötä, kunhan aikaa liikenisi."

Teet Marjaliisa arvokasta työtä. Vaikka olenkin eri mieltä maahanmuutto- ja Israel-asioissa, pidän sinua keskimääräistä tallaajaa "parempana". En tiedä olinko oikeutettu mainitsemaan tuosta vapaaehtoistyöstäni vanhainkodissa, koska tein sitä kuitenkin aika vähän. Minulla ei ollut henkistä kanttia tehdä niin raskasta työtä...
Eräskin vanhus, joka oli mieleltään, muttei jaloiltaan enää niin vetreä, tungettiin vaippoihin ja hän häpesi sitä niin, että kuolikin pian pois. Jotenkin tuntuu siltä, että tämä olisikin järjestelmän tarkoitus!

"Suomeen tulee tietysti kaikenlaista porukkaa niinkuin kaikkiin muihinkin maihin. Rikolliset kulkevat kaikkien maitten rajojen yli liukkaasti, ei siinä ulkomaalaislakia tarvita.
Ammattirikolliset eivät kysele lupia."

Tutkimuksen mukaan 80-90% EU:n alueella turvapaikkaa hakevista on maksanut ihmiskauppaa ja -salakuljetusta harjoittaville tahoille 8000-10000 euroa. Tätä tarkoitin järjestäytyneen rikollisuuden tukemisella. Näihin valtaviin rahavirtoihin voimme vaikuttaa tiukemmalla maahanmuuttopolitiikalla.

"Annan nyt hommafoorumille homman: osoittakaa sormella kaikki mamu-huijarit ja vaatikaa heidän maahantuloperusteidensa uutta tutkintaa. ei sitten tartte pelkästään suuta piekseä."

Eihän mamu-huijareita olekaan, kiitos reikäjuustoisen lakimme. Lääketieteellisesti todistettu "yli-ikäisyys" humanitaarista suojelua nauttivan kohdalla ei muuta asioiden laitaa! 80% amerikansomalien perheenyhdistämisistä on perusteettomia, eikä meillä ole syytä uskoa, että asiat olisivat jotenkin toisin meillä. Pidän kaikkia noin kaksimetrisiä humanitaarista suojelua nauttivia "poikalapsia" moraaliltaan kyseenalaisina. Heidän pitäisi olla rakentamassa kotimaahansa parempaa tulevaisuutta (länsimaiden avustuksella). Pienet lapset, vanhukset ja naiset ovat ennemmin tervetulleita.

"Rikollisuutta en suvaitse enkä valehtelijoita..."

Englanninopettajani kertoi, että ainoan kerran kun hän on vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana saanut kiinni lunttaajan, oli hänkin ranskalainen mies. Monta kertaa olen nähnyt kuinka vaihto-oppilas-miehet piilottavat koulussa kiintiöpihvejä riisikasan alle, enkä ole suomalaisoppilaiden nähnyt toimivan samoin. Ei, eivät kaikki ulkomaalaiset ole huijareita, mutta mutuväitteeni onkin, että suomalaiset ovat keskimäärin rehellisempiä, mikä onkin yksi hieno kulttuurillinen ominaisuutemme.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
teet arvokaasta työtä ja kannatat montaa hyvää asiaa.
Vaikka olenkin joissain asioissa eri mieltä kanssasi,
pidän sinua silti hienona ihmisenä. Älä kuitenkaan nosta itseäsi
toisten kirjoittaajien yläpuolelle, sitä on aistittavissa.

Mitä mieltä olet sitten tästä vihasta jota myös tuolla Facebookissa levitetään:
"Pink black block" -ryhmittymän (ilmeisesti sittemmin poistettu tai muutettu pelkäksi "pink black" ryhmäksi)
teemana on viha ja siihen liittyvä väkivalta. Ryhmittymä
vaatii "kuolemaa heterokulttuurille" ja haluaa aiheuttaa tuhoa.

Onneksi täällä oli vielä tallessa aiheeseen liittyen:
http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2008/06/29/akuliina-haluaisi-alistaa-osa-1/

Onko sinulla ajaatuksia tästä? Miten näihin nuoriin sitten pitäisi suhtautua?

HYvää kevättä,
tv. Auvi

Marjaliisa Siira kirjoitti...

Miten niin nostan itseni muiden yläpuolelle? Anna esimerkki. Tämä nyt sattuu olemaan minun blogini eikä hommaforum.
Hommaforumin hyvää tasoa on täällä minun blogissani kehuttu, mutta ne halveksuvat ja halventavat mabinnat, joita siellä "kommunistitädistä" on eivät kyllä vakuuta minua forumin tasokkuudesta. Pitäisikö minunkin käskeä "työntää sormenne persiiseenne" että en nostaisi itseni teidän yläpuolellenne?

Kaikesta vihan lietsommasta olen samaa mieltä kuin muukalaisvihan lietsonnasta, miksi semmoista minulta kysytään?

Lopetetaan kaikki asevarustelu, niin maailman nälkä ja köyhyys voidaan poistaa niillä rahoilla kokonaan siellä missä sitä on ja kansainvaellukset loppuvat. Samoin sodat!