keskiviikko 7. maaliskuuta 2007

Tiukkapipoisia 2

Tässä lisää seli-selityksiä sille, miksi blogini nimi on Pipo löysällä. Uskontojen lisäksi myös kommunistit ovat kautta lyhyen historiansa olleet pipot piukassa. Marxia, Engelsiä, Leniniä, Trotskia, Gramscia, Maoa ym. on tulkittu oikeaoppisesti tai vielä oikeaoppisemmin. Samoista perusasioista (painetuista kirjoista) löydetään eri asioita ja painotuksia loputtomiin. Ymmärrettävää, mutta mitä järkeä?

Kommarit eivät voi tehdä yhteistyötä eivätkä voi edes olla vaaliliitossa toisten kommarien kanssa. Se on surullista. Miksi ei pohdita, mitä yhteistä on Marxinsa lukeneilla? Miksi korostetaan eroja eikä voida hyväksyä muita samoihin päämääriin pyrkijöitä? Ja mitä eroa loppujen lopuksi on kommunistilla ja sosialistilla, jos ihan perusasioista puhutaan?

Nyt kun maailman tilanne uusliberalistisen globalisaation kourissa alkaa olla todella hälyttävä, siteeraan Kommunistista manifestia hiukan muunnellen: Kaikkien maiden kommunistit, liittykää nyt helvetissä jo vihdoinkin yhteen!

Ei kommentteja:

Bolivia palasi tielle kohti sosialismia

Evo Moralesin 1997 perustama laajapohjainen ryhmittymä nimeltään Liike kohti sosialismia (Moviemento al Socialismo, MAS) voitti Boliviassa ...