sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Pois sodan raiteilta rauhan rakentamisen tielle!

Viime vuosina Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on kulkenut yhä kiihtyvällä vauhdilla sodan raiteita pitkin, raiteita joiden pääteasema on sota. Valtamedian kiihkeä infosota Venäjää vastaan osoittaa, mihin suuntaan aiotaan hyökätä. Monien mielestä ilmapiiri Suomessa muistuttaa paljon 1930-luvun ilmapiiriä, jolloin valmistauduttiin sotaan Saksan rinnalla. Nyt valmistaudutaan sotaan Naton rinnalla, vaikka kansan suuri enemmistö ei sitä halua. Maamme nykyjohto on unohtanut, että ystävälliset suhteet kaikkiin maihin ovat pienen Suomen paras puolustus.

Median ja poliitikkojen rummuttama ”Venäjän uhka” on tyhjää puhetta vailla perusteita. Venäjä ei ole uhannut Suomea sodalla tai millään muullakaan tavalla. Venäjän johto haluaa hyviä suhteita Suomeen. Sen kärsivällisyys ja suvaitsevaisuus ovat huippuluokkaa. Suomessa Venäjän rajan läheisyydessä kuitenkin USA ja muut Nato-maat melskaavat jatkuvissa suurissa sotaharjoituksissa, mutta Venäjän johto ei ilmaise edes paheksuntaansa Suomea kohtaan.

Sotilasliitto Naton kylkeen liimautuminen on ollut virhe. Suomen ulkopolitiikka pitää kääntää puolueettomuuden linjalle ja turvallisuuspolitiikka takaisin liittoutumattomuuden tielle. On pysyttävä kokonaan erillään maailman suurimmasta sotilasliitosta Natosta.
Suomi ei tarvitse Nato-optiota, koska Suomen ei pidä missään olosuhteissa liittyä Natoon. Optio pitää siis poistaa hallitusohjelmasta. Emme tarvitse edes kumppanuutta sotilasliiton kanssa. 1990-luvulla solmittu kumppanuussopimus voidaan purkaa. Se voidaan aloittaa vetämällä sotilaat ja ns. sotilaskouluttajat pois Afganistanista ja Irakista.
Suomen pitää irtisanoa myös tuoreet sotilaalliset puolustussopimukset Nato-maiden kanssa. Naton kanssa solmittu ns. isäntämaasopimus pitää purkaa kiireellisesti.

Sotaharjoitukset Nato-maiden kanssa pitää lopettaa Suomen maa-, meri- ja ilmatilassa. Isäntämaasopimuksen varjolla Suomeen on tuotu Yhdysvaltojen ja muiden Nato-maiden sotajoukkoja ja kalustoa moniin sotaharjoituksiin. Ennen isäntämaasopimusta vieraiden maiden armeijat ja sotakalusto eivät päässeet Suomeen. Isäntämaa-sopimuksen purkamisen jälkeen päästään normaaliin liittoutumattomuuden tilaan.

Nato ja EU ovat perustaneet Helsinkiin infosodan tukikohdan nimeltään Hybridiosaamiskeskus. Sen olemassaolo perustuu erilliseen lakiin, jota mikään eduskuntapuolue ei vastustanut. Se muistuttaa ulkomaisen armeijan (Naton) tukikohtaa siten, että sen toiminta ja henkilöstö ovat salaisia eivätkä ne ole Suomen demokraattisessa valvonnassa. Henkilöstö nauttii täydellistä syytesuojaa eli se on Suomen lain ulottumattomissa tekipä mitä rikoksia tahansa. Hybrisiosaamiskeskus on loukkaus Suomen itsenäisyyttä ja demokratiaa vastaan. 

Uusien hävittäjien hankinnasta pitää luopua. Ostettavaksi on kaavailtu 64 huippuhävittäjää, jotka tulevat maksamaan aluksi ainakin 10 miljardia euroa ja lisäksi elinkaarensa aikana ainakin 20 miljardia euroa lisää. Ne aiotaan varustella hyökkäyssotaan sopivilla ohjuksilla. Suomi ei tarvitse hävittäjiä, koska ne ovat maan puolustukseen sopimattomia nykyaikaisessa sodassa. Rajavalvontaan riittää vaatimattomampi lentokalusto ja maan puolustukseen sopivat esimerkiksi ilmatorjuntaohjukset.

Suomi uusii kiihtyvällä tahdilla aseistustaan myös muissa aselajeissa. Seuraavalle 10 vuodelle on jo nyt myönnetty normaaliin hankintabudjettiin 500 miljoonaa lisää rahaa asehankintoihin (hävittäjähankinnat ovat budjetin ulkopuolella). Merivoimat on tilannut neljän uuden monitoimikorvetin suunnittelun Rauman telakalta ja myös maavoimien kalustoa uudistetaan. Asevarustelussa pitää suuntautua vain maan puolustukseen eikä hyökkäyssotaan.


Suomen viimeisimmät hallitukset ovat aktiivisesti upottaneet Suomea syvälle sotapolitiikan suohon, jota hallitsee Yhdysvallat ja sen sotilaallinen käsikassara Nato. Suomen vetäminen sieltä ylös rauhanpolitiikan tielle on iso tehtävä. Nyt tarvitaan rauhanvoimia eduskuntaan!



2 kommenttia:

Juha Kovanen kirjoitti...

Hyvin tarpeellinen kannanotto puolustuspoliittiseen ajankohtaiseen tilanteeseen, jossa eduskuntapuolueiden taholta ei vielä ole juuri kantoja otettu. Eräs avainkysymyksistä on mielestäni USAn sotahaukkojen esittämä hämäys Venäjän uhasta. Siihen on puolueidenkin otettava kantaa.

MLS kirjoitti...

näitä asioita pitää tuoda esille ennen vaaleja

Bolivia palasi tielle kohti sosialismia

Evo Moralesin 1997 perustama laajapohjainen ryhmittymä nimeltään Liike kohti sosialismia (Moviemento al Socialismo, MAS) voitti Boliviassa ...