perjantai 30. marraskuuta 2018

War Machine: satoja miljoonia uhreja


Yhdysvaltojen toteuttama ”maailmanjärjestys” on aiheuttanut 20 – 30 miljoonan ihmisen kuoleman eri puolilla maailmaa vuoden 1945 jälkeen. Yksikään USA:n presidentti ei ole onnistunut hidastamaan tämän tappokoneen tahtia.

Viimeisimmässä strategisen puolustuksen asiakirjassa (2018) Pentagon (USA:n ulkoministeriö) määrittelee ”vapaan ja avoimen kansainvälisen järjestyksen” vihollisiksi Venäjän ja Kiinan, jotka Pentagonin mukaan rikkovat ”kansaivälisten suhteitten sääntöjä ja periaatteita”. Mutta kuka oikeastaan rikkoo sumeilematta kaikkia kansainvälisiä sääntöjä ja sopimuksia?

James A. Lucas on tehnyt professori Michel Chossudovskyn Global Research -keskukselle tutkimuksen, joka kertoo, että USA on vuoden 1945 jälkeen sotinut tai tehnyt vallankaappauksia yhteensä 30 Latinalaisen Amerikan, Aasian, Afrikan ja Euroopan maassa. Se kertoo, että USA:n armeija on suoraan vastuussa 10 – 15 miljoonasta kuolleesta, jotka ovat tulosta suurimmista sodista eli sodista Koreaa, Vietnamia ja Irakia vastaan.

USA on liittolaistensa kanssa yhdessä sotinut tai johtanut sotia/sijaissotia Afghanistanissa, Angolassa, Kongossa, Sudanissa, Guatemalassa ja monissa muissa maissa. Näissä sodissa arvioidaan kuolleen 10 – 14 miljoonaa ihmistä.

Kuolleitten lisäksi sodissa tulee haavoittuneita, jotka hyvin usein vammautuvat lopuksi elämäkseen. Haavoittuneita lasketaan olevan 10 jokaista sodassa kuollutta kohti. Tämä tarkoittaa, että USA:n sodissa haavoittuneita on satoja miljoonia.

Tämän lisäksi tulevat sotien epäsuorat vaikutukset ja niistä aiheutuvat kuoleman tuottamukset - nälkä, tautiepidemiat, pakkomuutot, orjuus, riisto ja ympäristövauriot. Vuodesta 1945 alkaen tähän päivään näistä USA:n sotien seurauksista ovat kärsineet sadat miljoonat ihmiset.

Verisin vallankaappaus maailmassa oli CIA:n 1965 organisoima Indonesian kaappaus. CIA antoi Indonesian murharyhmille listan 5000 ensimmäisestä kommunistista, jotka piti tappaa. Lopullista murhattujen määrää kaappauksessa ei osata sanoa, mutta arviot liikkuvat välillä 500 000 – 3 miljoonaa.

USA:n sotilaallinen imperialismi ilmenee jatkuvien sotien lisäksi myös ympäri maailmaa sijoitetuissa sotilastukikohdissa, joita on (laskutavasta riippuen) 800 – 1000. Näihin ei ole laskettu sotatoimialueilla olevia tukikohtia (Afganistan, Irak). Tukikohtien avulla USA hallitsee noin 150 maata maailmassa.

Vähäistä ei ole myöskään taloudellinen ja kulttuurinen imperialismi, jota USA on harjoittanut vuodesta 1945 alkaen. Esimerkkinä mainittakoon viihdekulttuuri, joka passivoi ihmisiä kaikkialla länsimaissa, ja lähes kaikissa maissa cocacola ja hampurilaiset saastuttavat ihmisten ruokavaliota.

Edellä kerrotun perusteella en usko, että usein kuultu lausahdus ”Venäjä on ihan yhtä imperialistinen maa kuin USA” pitää ollenkaan paikkaansa. Venäjä haluaa vain turvata omat rajansa ja elää niiden sisällä rauhassa.

Lähde:
From 1945 until today - 20 to 30 million people killed by the USA
by Manlio Dinucci, Voltairenet.org


Ei kommentteja:

Bolivia palasi tielle kohti sosialismia

Evo Moralesin 1997 perustama laajapohjainen ryhmittymä nimeltään Liike kohti sosialismia (Moviemento al Socialismo, MAS) voitti Boliviassa ...