perjantai 3. syyskuuta 2010

Valheen kultaiset vaatteet

Kuuntelin äskettäin pitkästä aikaa Vladimir Vysotskin laulun Valhe ja totuus, joka on kirjoitettu 1960- tai 70-luvulla. Hienosti tuo laulu kuvaa tätäkin aikaa ja mediayhteiskuntaa, vaikka sen piikki oli suunnattu aikoinaan ihan toisenlaiseen yhteiskuntaan. Siinä kerrotaan, miten Valhe varasti Totuuden vaatteet ja lähti kiertämään maailmaa Totuuden kultaisissa vaunuissa. Kansa hurrasi valheelliselle Totuudelle. Oikea Totuus joutui lähtemään kadulle alastomana ja ihmiset alkoivat kivittää häntä, kun hän väitti olevansa Totuus. ”Totuuden tunnemme kyllä, hän kulkee kultaisin vaattein, niin hieno hän on ... ruoskitaan petturi, ruoskitaan jumalaton!”

* * *

Nykyään monenlaiset valheet kiertävät maailmaa kultaisissa vaunuissaan, valtamedian suitsutuksen saattelemina. Ihmiset eivät tunnista huijauksia, koska epäilijöiden äänet peitellään valheen valtavaan informaatiotulvaan. Huijausten paljastajia pilkataan ja usein heidät leimataan halveksivasti ”salaliittoteoreetikoiksi”.

Sikainfluenssa valtasi maailman tai pikemminkin median puolitoista vuotta sitten. Viime aikoina tätä pandemiaa on kyseenalaistettu ja viranomaiset ovat myöntäneet, että Suomeen ostettu rokote oli puutteellisesti testattu. Terveydenhuollon ja sikainfluessarokotteen laitos THL tutkii nyt lasten narkolepsia-tapauksia, joilla epäillään olevan yhteyttä rokotteeseen. Rokotukset on keskeytetty. Veikkaan, että THL ei kuitenkaan löydä yhteyttä. Varastossa kun on vielä pari miljoonaa rokoteannosta. Tämä THL muuten saa rahoitusta Suomeen ostetun rokotteen valmistajalta, GlaxoSmithKlinelta. Hankintaa ei kilpailutettu.

Muistatteko vielä lintuinfluenssan, ”pandemian”, josta silloinen pääministerimme Matti V. kovasti varoitteli? Se kampanja ei kuitenkaan saanut ilmaa siipiensä alle, vaan kuivahti kasaan. Rokotetta kuitenkin ostettiin varastoon.

On tietysti tuhoisampiakin ”kampanjoita” lähetetty kiertämään maailmaa kuin nuo lääketeollisuuden masinoimat pandemiat. Kultaisissa vaunuissaan kulki 7 vuotta sitten valhe Irakin joukkotuhoaseista. Tällä valheella oli traagiset seuraukset.

Äskettäin yritettiin kivittää yksi totuudenpuhuja. Wikileaks-sivuston perustaja Julian Assange sai Ruotsissa raiskaussyytteen, joka tosin jouduttiin perättömänä perumaan. Mutta Assangea ei ole tähän mennessä vapautettu kaikista syytteistä. Assange syyttää jupakasta Pentagonia, joka on uhkaillut häntä ”vakavilla seurauksilla”. Hän sanoo odottaneensa juuri seksiskandaalia. Assangea ei voida mitätöidä valehtelijaksi, koska hän paljasti vain aitoja, salaisia dokumentteja Afganistanin sodasta. Jotain tarttis miehelle tehdä, miettii Pentagonin aivoriihi kuumeisesti.

* * *

Meillä Suomessa on taas kerran alkamassa oma kansallinen huijauskampanja. Sen seuraukset ovat yleensä olleet suurelle osalle kansaa aika ikävät.. Köyhistä luvataan pitää hyvää huolta, vanhukset hoitaa, nuoret työllistää ja lapsiperheiden asemaa kohentaa. Tutkimusten mukaan suomalaisten suuri enemmistö kannattaa kaikkea tätä ja haluaa hyvinvointivaltion säilyvän. Sitä siis luvataan kaikkien puolueiden vaalikampanjoissa.

En syyllistä ihmisiä siitä, että he uskovat totuuden vaatteissa kulkevia poliitikkoja ja äänestävät vaaleissa niitä, jotka lupaavat kaikkea hyvää. Suomalainen uskoo, kun sanotaan. Ja muisti on lyhyt.

Miten saada ihmiset ymmärtämään vallan kahvassa olevien puolueiden sanojen ja tekojen ikuinen ristiriita?

Ei kommentteja: