keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Vaalikentillä kuultua

Tänään törmäsin Vuosaaren pohjoisella ostarilla Sipoon kokoomuksen kahvipöytään. Menin ystävällisestä kutsusta kahville ja juttelemaan. Mitäs te täällä, ihmettelin. No, he olivat kaapatulta alueelta, joten he valitsevat nyt ehdokkaita Helsingin valtuustoon.

Sipoolaisilla oli kova huoli lähipalveluista ja se oli Sipoon kokoomuksen ykkösteema. Terveydenhuoltoa pitää Lounais-Sipoosta lähteä hakemaan Itäkeskuksesta ja muualta Helsingin itäisistä lähiöistä. Matka on tosi pitkä.

Olin sipoolaisten kanssa samaa mieltä kaikista asioista paitsi puoluekurista. Suosittelin heille puoluekarkuruutta Helsingin kokoomuksen ryhmästä. Siitä olivat hiukan epävarmoja, voiko niin tehdä politiikassa. Kyllä voi, sanoin.

Muun muassa Sipoon kaavoituksen suhteen olimme tietysti samaa mieltä: tiivistä ja korkeaakin rakentamista raideliikenteen asemien ympärille, väliin maaseutumaista maisemaa ja pientaloja tietty myös.

Muuten: sipoolaiset sanoivat pelastaneensa Mustavuoren - taas yksi kunnian kerääjä lisää tässä asiassa! Piakkoin kaikki muut tahot ovat ilmoittaneet pelastaneensa Mustavuoren paitsi Pro Mustavuori -liike... emme ole näin väittäneet, koska Mustavuori ei edes ole vielä pelastettu Helsingin herrojen ahneudelta. Se on pelastettu vasta sitten, kun alue on kaavoitettu luonto- ja virkistysalueeksi.

* * *
Eilen vaaliautomme oli Vuosaaressa Mosaiikkitorilla. Nuori pariskunta tuli innokkaana tutkimaan ehdokasständiämme.

"Minulle tulee vaalikoneissa aina kommunistinen puolue", tyttö selitti. Vilpittömänä ja ennakkoluulottomana ihmisenä hän etsi itselleen ehdokasta samoin ajattelevista. Ja kyllä meidän persooonallisesta ja monipuolisesta joukostamme varmasti sopiva naama löytyi. Ei tyttö ainakaan valittanut, että eihän täällä ole ketään sopivaa.

Ei kommentteja: